17 Ιουνίου 2015

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί απ’ τη θέση του!




Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)


Υπό διαφορετικές συνθήκες, η δραστηριοποίηση ενός διευθυντικού στελέχους της δημόσιας διοίκησης από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται -και ενώ η κατάσταση του, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή- θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κορυφαία εκδήλωση έκφρασης υπηρεσιακού καθήκοντος. Να όμως, που δεν πρόκειται για οποιοδήποτε στέλεχος, αλλά για τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ. Α. Γεωργίου, ο οποίος επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του, δεν προσήλθε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια.

Όμως, την ίδια στιγμή -και παρά την κατάσταση της υγείας του- βρήκε τη... «δύναμη» για να υπογράψει μια ακόμα παραπομπή υπαλλήλου στο πειθαρχικό. Αυτή τη φορά, πρόκειται για τη Διευθύντρια Κοινωνικών Στατιστικών που διερευνούσε με σχολαστικότητα  «τεράστια λάθη τα οποία έχουν γίνει στο σύστημα καταγραφής των δαπανών υγείας και αφορούν παρελθόντα έτη», σύμφωνα με σχετική καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει καταγγείλει και κατά το παρελθόν την εντελώς απαράδεκτη και ανάλγητη συμπεριφορά του προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σε βάρος εργαζομένων. Η ευσυνείδητη άσκηση των καθηκόντων τους, φαίνεται ότι θέτει εμπόδια στη μετατροπή της υπηρεσίας σε μηχανισμό χειραγώγησης στοιχείων, που θα προσφέρει άλλοθι για την επιβολή καταστρεπτικών πολιτικών επιλογών από το κατοχικό καθεστώς.  

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ελεγχόμενος από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Κάτι για το οποίο, φέρει ακέραια την ευθύνη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τον κατακεραύνωνε προεκλογικά!

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. 

Αθήνα 17/6/2015