17 Ιουνίου 2015

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.




Η χώρα μας αδικείται για πολλοστή φορά
και η κυβέρνηση... περί άλλα τυρβάζει!

Το σχέδιο δικαιότερης «κατανομής» όσων αιτούνται ασύλου στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε., συζητούν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εσωτερικών, θέτοντας ως κριτήρια το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) και το μέγεθος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ύπατης αρμοστίας του ΟΗΕ, από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως τις 9 Ιουνίου, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ιταλία και την Ελλάδα, περί τις 100.000 ανθρώπων (54.000 και 48.000 αντιστοίχως). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την μετεγκατάσταση 40.000 απ’ αυτούς σε άλλες περιοχές της Ευρώπης και συγκεκριμένα 24.000 (44,4%) από την Ιταλία και 16.000 (33,3%) από την Ελλάδα.

Κι ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι... ωρύεται και απειλεί ότι «η Ιταλία θα επιβάλει δικούς της κανόνες αν τα υπόλοιπα κράτη δεν ανταποκριθούν στα καλέσματα αλληλεγγύης», η ελληνική κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει, παρά την προφανή αδικία που επιχειρείται για μια ακόμα φορά εις βάρος της χώρας μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι μόνη επιλογή για την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, είναι η καταγγελία της συνθήκης Σένγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου, με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτόχρονα ο εφοδιασμός των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από τη χώρα μας προς τις χώρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν.

Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. 

Αθήνα 16/6/2015