15 Ιουνίου 2015

Ψήφισμα του 4ου Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. για τις αποζημιώσεις του Διστόμου



4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.:
 
ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το 4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. καταδικάζει το κακόγουστο θέατρο που στήνεται με τις υποκριτικές δηλώσεις των κρατικών ιθυνόντων, περί δήθεν διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων για τη γενοκτονία του Διστόμου.



Οι πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου ότι «έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις του Διστόμου», καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου περί προσφυγής στα διεθνή δικαστικά φόρα (δηλαδή, στις... καλένδες), μόνο ως υπεκφεύγουσες και παραπειστικές μπορούν να εκληφθούν, εφόσον οι διαδικασίες διεκδίκησης των αποζημιώσεων έχουν ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες και μάλιστα έχουν δικαιωθεί τελεσίδικα από το ΣτΕ.



Το μόνο που χρειάζεται για να καταστεί άμεσα εκτελεστή η σχετική απόφαση, είναι μια απλή κυρωτική υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης.



Αντί λοιπόν οι κυβερνώντες να καμώνονται ότι δήθεν διεκδικούν, τους καλούμε να πράξουν το αυτονόητο: Να δώσουν εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να κυρώσει με την υπογραφή του την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσουν άμεσα στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους, ξεκινώντας μάλιστα από τον ΟΤΕ.



Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ


Αθήνα 14 Ιουνίου 2015