23 Μαΐου 2014

Μάνος Κακλαμάνος: το Ε.ΠΑ.Μ είναι έτοιμο να εκραγεί


"Έχουμε δώσει όρκο βαρύ, όρκο αίματος στους γονείς και τα παιδιά μας. Ετούτος ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει έως ότου τους δούμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου".
Είτε ήταν ένας από κάτω είτε εκατοντάδες, όπως στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΕΠΑΜ, ο Καζάκης θα έλεγε τα ίδια πράγματα με την ίδια ένταση.
Όπως τότε που ξεκινούσε να μιλά σε παρέες. Και μετά σε σπίτια με φίλους. Μετά σε φιλικά σπίτια μπροστά σε αγνώστους. Και μετά σε φοιτητές. Και μετά στην πλατεία. Και μετά στο ραδιόφωνο. Και μετά σε άλλη παρέα. Και τώρα, δυο χρόνια μετά, το ΕΠΑΜ είναι έτοιμο να εκραγεί.
Είτε απέναντί του είχε έναν άνθρωπο είτε μιλούσε στο κατάμεστο κλειστό Περιστερίου, ο Δημήτρης Καζάκης μιλούσε με το ίδιο πάθος, επικαλούμενος κάθε φορά εντυπωσιακά στοιχεία. Τόσο εντυπωσιακά που δημιουργούσε καθημερινά νέους φανατικούς ακροατές της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ. Τα νούμερα ανέβαιναν σαν τρελά, τότε, στο Ράδιο 9. Κάθε μέρα ερχόντουσαν νέοι (και από τότε και μετά μόνιμοι) ακροατές. Φαντάζομαι, πολλοί από εκείνους σήμερα θα είναι ΕΠΑΜίτες. Και κάποιοι από αυτούς θα είδαν χθες τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου να δίνει τη μεγαλοπρεπέστερη των απαντήσεων σ' όσους «απαγορεύουν» στα μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα να προσεγγίζουν εξωκοινοβουλευτικά κόμματα! Γιατί τρέμουν μήπως η αναγνωρισιμότητά τους τα βοηθήσει να μπουν και αυτά στη Βουλή. Το σύστημα τρέμει για αυτό. Είναι σαφές. Καλά κάνει και τρέμει. Το ΕΠΑΜ είναι έτοιμο να εκραγεί.
Περιμένω με τρομερή αγωνία το αποτέλεσμα της Κυριακής. Θυμίζω ότι μέχρι σήμερα το ΕΠΑΜ δεν υπήρξε σε καμία συστημική δημοσκόπηση. Αντίθετα υπάρχει σε όλες η ΔΗΜΑΡ. Απλά το αναφέρω να το θυμόμαστε.
Προσωπικά, αν με ρωτάτε, θέλω στην επόμενη Βουλή την 7άδα των κομμάτων που φιλοξενεί Το ΧΩΝΙ κάθε βδομάδα όλη την προεκλογική περίοδο: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΔΡΑΧΜΗ. Ας είναι αυτοί και ας τρώγονται μεταξύ τους. Ξέρουν καλά οι ηγεσίες τους ότι το ακροατήριό τους στο μεγαλύτερο μέρος είναι κοινό. Η βάση είναι η ίδια. Το αντιμνημόνιο. Οι ηγεσίες το συνυπολογίζουν και ξέρουν ότι αν δεν υπηρετήσουν την κοινή ανάγκη του κόσμου τους, ο ίδιος ο κόσμος τους θα τους εξαφανίσει, όπως τους εμφάνισε. Δεν έχει σημασία το τι λένε δημόσια ενόψει εκλογών προκειμένου να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων τους. Σημασία έχει τι θα κάνουν, όταν θα έχουν πολύ σύντομα την ευκαιρία.
Και περιμένουμε και νέες αντιμνημονιακές κοινοβουλευτικές εισόδους στις επόμενες εθνικές εκλογές. Παρά το γεγονός ότι τα μίντια τους αποκλείουν (με τις όποιες τρύπες βρίσκουν). Παρά το δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας χωρίς έσοδα (με τις δωρεές φίλων) Παρά την πολεμική που δέχονται σε όλα τα επίπεδα (με τσαμπουκά). Ο κόσμος αυτούς εμπιστεύεται όλο και περισσότερο και το αντιμνημόνιο συνεχώς δυναμώνει. Και τώρα πάει στις εκλογές για να αποτυπώσει την αυξημένη πλειοψηφική του τάση.
ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Και όλα αυτά ξεκινούν από την Κυριακή το βράδυ με την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, μόλις ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Που θα μπορεί να συμπυκνωθεί και σε δύο λέξεις: ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ

Πηγή: Το Χωνί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου