15 Μαΐου 2013

Συντριπτικό ΝΑΙ των ΕΛΜΕ στην απεργία

  Πρωτοφανής συμμετοχή στις ΕΛΜΕ! Συντριπτικό ΝΑΙ στην Απεργία!

Οι εκπαιδευτικοί τρίβουν στη μούρη του Σαμαρά και της τρικομματικής δικτατορίας τα φύλλα επιστράτευσης που καταφθάνουν από τη Δευτέρα στα σπίτια τους και στα σχολεία. Σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε 89 Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ, 88.000 καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με πρωτοφανή συμμετοχή στα συλλογικά τους όργανα, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία ΝΑΙ στην πρόταση της ΟΛΜΕ για κήρυξη Απεργίας μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, την πρώτη τους μέρα, Παρασκευή 17 Μαΐου και από την επόμενη Δευτέρα μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Η απόφαση αυτή, με τετελεσμένο γεγονός την επιστράτευση και με δεδομένο των ασύλληπτο πόλεμο συκοφάντησης και κάθε είδους ίντριγκας που δέχτηκε η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και κάθε κλάδος εργαζομένων που τολμούν να σηκώνουν συλλογικά το κεφάλι, συνιστά επαναστατική πράξη και την αρχή του τέλους της Χούντας, αν όλοι μας το θελήσουμε, το αποφασίσουμε και δώσουμε τη μάχη!

Η προβοκάτσια της ΑΔΕΔΥ με την αγαστή συνεργασία του ΠΑΜΕ που παντού προσπάθησε και πάλι να διασπάσει τους εργαζόμενους με τις προτάσεις του, δεν πέρασε.

Η διδασκαλική κοινότητα πρόκειται να συζητήσει άμεσα, και εν όψει των εξελίξεων, τη στάση του κλάδου τις επόμενες ημέρες και κυρίως στις 17 του μηνός.

Αύριο συνέρχονται οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για τις τελικές αποφάσεις.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και συνεχής ενημέρωση alfavita.gr και The Press Project.

Πηγή: Κεράσια και Κρίνοι