15 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. για το νέο 4ο Μνημόνιο



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το νέο 4ο Μνημόνιο


Νέα σειρά σχεδίων τροποποιημένων συμβάσεων υπογράφει η κυβέρνηση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), προκειμένου να συνεχιστεί και να βαθύνει το μνημονιακό καθεστώς κατοχής και εκποίησης της πατρίδας μας. 
Το σχέδιο της πρώτης στη σειρά νέας τροποποιημένης δανειακής σύμβασης, που πρόκειται να υπογραφεί, περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 και πρόκειται να κυρωθεί εντός της εβδομάδος από την Βουλή. Έχει δε ως αντικείμενο την ενσωμάτωση στα αντισυμβαλλόμενα μέρη και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ή «υπερταμείο»).
Με βάση το νέο «τέταρτο μνημόνιο» η ΕΕΣΥΠ θα μπορεί να δανειστεί αυτοτελώς από τον ΕΜΣ με άμεση υποθήκη του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων και χωρίς να χρειάζεται η κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε καν «σχεδίου» δανειακής σύμβασης!Ταυτόχρονα η ΕΕΣΥΠ εγγυάται στον ΕΜΣ την έγκαιρη εκπλήρωση για το σύνολο του χρέους.Αν δηλαδή, για οιονδήποτε λόγο το ελληνικό κράτος δεν μπορέσει να δανειστεί για να πληρώσει τον ΕΜΣ, τότε υπόχρεη να τον πληρώσει είναι η ΕΕΣΥΠ με εκποίηση ή εκχώρηση περιουσιακών της στοιχείων ύψους έως και 25 δις ευρώ!
Αλήθεια, πόσα εισέπραξε το Ελληνικό Δημόσιο από τις ως τα τώρα «προνομιακές» εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων; Και λέμε «προνομιακά» τα ξεπουλήματα από την προ μνημονίων εποχή έως σήμερα, γιατί ήδη οι πιέσεις των δανειστών και οι καταληκτικές ημερομηνίες στις εκποιήσεις που βάζουν οι «αξιολογητές» και οι «θεσμοί» ρίχνουν κατακόρυφα τις αξίες των προς εκποίηση περιουσιακών στοιχείων!
Μηχανή στήνουν:Θέτουν υπό τον άμεσο έλεγχο του ΕΜΣ, του ευρωΔΝΤ, το σύνολο της περιουσίας όχι μόνο του δημοσίου, αλλά του συνόλου των Ελλήνων,προκειμένου να καταστεί δυνατήη εκποίησή της προς όφελος των δανειστών! Οκουρνιαχτός από την εθνική μειοδοσία στο «μακεδονικό», έρχεται σε προσπάθεια συγκάλυψης του δωσιλογισμού του τέταρτου μνημονίου!
Η ΕΕΣΥΠ ιδρύθηκε με σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των κερδοσκόπωνδήθεν επενδυτών. Κύριος στόχος της, η απομείωση των «οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας». Μπορεί να εκποιήσει τα πάντα. Κάθε λογής Συμμετοχή και Περιουσία των Ελλήνων. Όχι μόνο του δημοσίου! Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της εκχωρηθεί με απλή απόφαση του υπουργού οικονομικών,μαζί και των θεωρητικά αναπαλλοτρίωτων υλικών και άυλων περιουσιακών δικαιωμάτων που προέρχονται από τη διεθνή προσωπικότητα του ελληνικού κράτους. Δηλαδή τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού, που βρίσκονται στο έδαφος της Ελλάδας, αλλά και την γεωγραφική επικράτεια του εθνικού χώρου (χωρικά ύδατα, εναέριος χώρος, εδαφική συγκρότηση)!
Να γιατί οι δανειστές την έχουν ονομάσει «Ελληνική» Εταιρεία κι όχι Εταιρεία της δημόσιας περιουσίας, όπως π.χ. έγινε με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου). Έχουν βάλει στο μάτι το σύνολο της περιουσίας των Ελλήνων. Κινητής και ακίνητης. Υλικής και άυλης.
Γνωρίζετε μήπως κανέναν δανειολήπτη να αποδέχεται να αποφασίζει μονομερώς ο δανειστής τα του δανείου του; Να αποδέχεται και να εκλέγει ως πληρεξούσιοέναντι του δανειστή του υπάλληλο ή δικηγόρο του τελευταίου; Γνωρίζετε μήπως κανέναν δανειολήπτη να παραδίδει ως εγγύηση στον δανειστή το σύνολο των οικογενειακών -κι όχι μόνο προσωπικών- περιουσιακών του στοιχείων έναντι χρέους και να εκχωρεί την διαχείρισηαυτών των περιουσιακών στοιχείων σε εκπρόσωπο του δανειστή;Πως θα χαρακτηρίζατε έναν τέτοιο δανειολήπτη;
Έτσι και χειρότερα αντιμετωπίζει το εθνικό ζήτημα του χρέους και της χρεοκρατίας το μνημονιακό κατεστημένο, το πολιτικό προσωπικό «δεξιό» ή «κεντροδεξιό», «αριστερό» ή «κεντροαριστερό»! Έτσι διαπραγματεύονται, για εμάς και τα παιδιά μας, ελέω λευκών εντολών από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, οι οποίες προκύπτουν από τις δικές μας -ρητές (δια ψήφου) ή άρρητες (δια της αποχής)- λευκές εντολές ανάθεσης της τύχης της χώρας μας, του έθνους, του βίου μας!
Όχι, η δανειακή σύμβαση δεν αφορά μόνο τις συντάξεις και τους μισθούς, τους φόρους και τα λουκέτα, τις κατασχέσεις περιουσιών και την ασυδοσία των υπερχρεωμένων-τοκογλυφικών τραπεζών, την ανεργία και την μεταναστευτική αιμορραγία της νεολαίας μας κι όχι μόνο! Η δανειακή σύμβαση δεν αφορά μόνο το βιός μας!
Όπως από ιδρύσεώς του ισχυρίζεται το ΕΠΑΜ… κι όπως το αποδείχνουν τα γεγονότα σε Αιγαίο, Θράκη και Μακεδονία,η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια αφορούν πρωτίστως, την ίδια την Εθνική μας υπόσταση, την ακεραιότητα της πατρίδας μας!
Με τον ίδιο τρόπο που το κοινοβούλιο απλώς ενημερώνεται για τα τετελεσμένα των «διαπραγματεύσεων» σχετικά με το ΝΑΤΟϊκό προτεκτοράτο στα βόρεια σύνορά μας και την εκχώρηση του ονόματος…
Με τον ίδιο τρόποτο ίδιο κοινοβούλιο εκχωρεί, παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα, την αρμοδιότητά του να ψηφίζει και να κυρώνει διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις και αρκείται να ψηφίζει πολυνομοσχέδιακατ’ επιταγήν των δανειστών και σχέδια συμβάσεων αντί για συμβάσεις, εξουσιοδοτώντας τον εκάστοτε Στουρνάρα ή Τσακαλώτο να υπογράφει δανειακές συμβάσεις, να τις τροποποιεί κι επανατροποοιεί κατά το δοκούν και κυρίως κατά τις ορέξεις και τα συμφέροντα των «θεσμών», των «αξιολογητών» τους!
Με τον ίδιο τρόπο, παρά κι ενάντια στο Σύνταγμα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κατέστησε κράτος εν κράτη την ΕΕΣΥΠ την εξουσιοδοτεί τώρα να διαπραγματεύεται για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους με τον ΕΜΣ! Ούτε «μπανανία»!
Υπάρχει κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης; Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου γιατί χρωστούσε στο ΔΝΤ; ή όπου αλλού; Ούτε καν στις αποικίες του τρίτου κόσμου.
Γιατί κάτι τέτοιο προβάλλεται ως αποδεκτό, και δυνατό, ενώ το να ανατρέψει ο λαός μας ολόκληρο το καθεστώς της μνημονιακής και δανειακής κατοχής προπαγανδίζεται ως αδιανόητο; Τόσο από τους ταγούς της «εθνικοφροσύνης», όσο και του ευρωπαϊσμού…
Γιατί, ενώ συμβαίνουν τέτοια τερατώδη πράγματα εναντίον του λαού και της χώρας μας, γίνεται ο κακός χαμός και μόνο στη σκέψη ότι μπορούμε να γλυτώσουμε το ζυγό και τον αφανισμό με την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Γιατί, το να επιβάλει η ΕΕ ένα πρωτοφανές για την παγκόσμια κοινότητα κρατών, καθεστώς εκποίησης και διάλυσης της Ελλάδας θεωρείται από τον πολιτικό κόσμο και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης ως απολύτως νόμιμο και φυσιολογικό; Ενώ,ο υποστηριζόμενος από την Μήνυση του ΕΠΑΜ, συνταγματικός πατριωτισμός είτε λοιδορείται, είτε επιχειρείται να αποσιωπηθεί;
Με την ψήφιση και αυτού του σχεδίου δανειακής σύμβασης, το ελληνικό κράτος μετατρέπεται τελεσίδικα σε βιτρίνα, σε άδειο πουκάμισο, σε άλλοθι για τον ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας από τους δανειστές.


Αθήνα 14 Ιουνίου 2018

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου