9 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις





                                                                                                  Αθήνα 8 Μαρτίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Είναι ξεκάθαρο πια, σε κάθε Έλληνα, ότι και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων, δεν δύναται, δεν έχει τη δυνατότητα, ούτε τη θέληση να αντικρύσει τους οργισμένους από την εξαθλίωση πολίτες, πόσο μάλλον να συνδιαλλαγεί μαζί τους για τα δίκαια ούτως ή άλλως αιτήματα κάθε κλάδου. Ετσι, επιλέγει να καταστείλει με βία, μέσω των πραιτοριανών της, την δίκαιη διαμαρτυρία των αγροτών, στην πλειοψηφία τους Κρήτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραδώσουν ένα ψήφισμα, και να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους.

Αυτό που τώρα γίνεται κατανοητό από τους Έλληνες, είναι  ότι η περίοδος της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης κλαδικών αιτημάτων τελείωσε. Δεν έχει κανένα νόημα, να ζητεί κάτι ο οποιοσδήποτε κλάδος πλέον από μία κυβέρνηση, που από κοινού, σχεδόν με το σύνολο της αντιπολίτευσης, έκανε νόμο του κράτους, πως δεν θα ψηφιστεί κανένα νομοσχέδιο στη βουλή, χωρίς την προηγούμενη έγκριση των λεγόμενων «θεσμών». Δηλαδή, την έγκριση των τοκογλύφων δανειστών.
Πρόκειται για μια ιδιότυπη κατάσταση κατοχής ενός κράτους, για την οποία πλέον, ύψιστο χρέος των πολιτών της είναι ένας: η απελευθέρωσή του από αυτή την σκλαβιά, δυνάμει της οποίας σήμερα υποφέρει ο ελληνικός λαός.

Το ΕΠΑΜ με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τις προσαγωγές αγροτών - διαδηλωτών, καταδικάζει απερίφραστα την κυβερνητική επιλογή καταστολής του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών για διεκδίκηση καίριων και ζωτικής σημασίας αιτημάτων του κλάδου του και της κοινωνικής τάξης. Η χρήση βίας και μάλιστα από μια "κοινωνικά ευαίσθητη" αριστερή κυβέρνηση, όπως διατείνεται, όπως αυτοαποκαλείται η ίδια, πολλαπλασιάζει την οργή και την αγανάκτηση των Ελλήνων δημοκρατών πολιτών. Η αριστερή κυβέρνηση πέταξε την μάσκα της και αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο. Ο αυταρχισμός διαφάνηκε σε όλο το μεγαλείο του. Αποτελεί ενδεικτικό για τις μελλοντικές της επιλογές.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των αγροτών και των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού Κινήματος μέχρι την δικαίωσή τους.

Το ΕΠΑΜ δηλώνει και κάνει σαφές ότι για την τελική δικαίωση των αιτημάτων και την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων είναι μονόδρομος:
- Η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε, και την φυλακή του Ευρώ, η διαγραφή χρέους, καθώς και η ανατροπή των μνημονίων.
- Η Δικαιοσύνη, η Δημοκρατία και ο Πατριωτισμός είναι το τρίπτυχο, είναι ο μοναδικός δρόμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε, για την εγκαθίδρυση μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής Εξουσίας.

Η ανατροπή των σχεδίων τους είναι στα δικά μας χέρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου