21 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου για την ημερίδα για το χρέος και τη διαγραφή του
Αθήνα  19 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημερίδα για το χρέος και την διαγραφή του

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα "Δημόσιο Χρέος, Γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του", που διοργάνωσε το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα "Καλλιρρόη"του ξενοδοχείου Royal Olympic
Σε μια κατάμεστη αίθουσα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΕΠΑΜ, Όθων Κουμαρέλλας ανέπτυξε διεξοδικά το γιατί το ευρώ αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας. Στη συνέχεια ο δικηγόρος, δημοσιολόγος Φώτης Λεπίδας ανέδειξε τον συνδυασμό του χρέους με την Εθνική ανεξαρτησία, και ο δικηγόρος Δρ Νομικής – Συγγραφέας Φώτιος – Σπυρίδων Μαζαράκης ανέπτυξε το θέμα: "Χρέος, Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις". Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν το ότι η εθνική ανεξαρτησία της χώρας περνάει μέσα από τη διαγραφή του χρέους. Απόντος λόγω ασθένειας του γενικού γραμματέα του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης Σπύρος Στάλιας, από κοινού με τους προαναφερθέντες ομιλητές έδωσαν πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες των παρευρισκομένων.

Να σημειωθεί ότι παρόντες στις εργασίες της ημερίδας, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ήταν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης,το μέλος του Π.Γ. Γιάννης Τόλιος, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο γραμματέας Γιώργος Μπούτρης, από το Plan B ο κ. Κώστας Παπουλής, ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων Μανώλης Καλλιγιάννης και ο επικεφαλής του Κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργος Κόκκας.