21 Ιουλίου 2016

Ψήφισμα 5ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. για το μεταναστευτικό - προσφυγικό


ΨΗΦΙΣΜΑ
5oυ Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
        
                 «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ »

Το Ε.ΠΑ.Μ.,  ήδη από το προηγούμενο συνέδριο, επεσήμανε εγκαίρως τους κινδύνους και τις συνέπειες του συνεχώς διογκούμενου προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος  για την κοινωνική συνοχή, την ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας και την μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων  ψυχών που βρίσκονται στο έλεος δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Τόνισε  επίσης τον κίνδυνο νέκρωσης της τουριστικής κίνησης, την τελμάτωση  της τοπικής  και  υπονόμευση  της εθνικής οικονομίας.
Η Ελλάδα, όμως, αντιμετωπίζει  και την άλλη πλευρά του μεταναστευτικού, βλέποντας τα καλύτερα παιδιά της, στη μόρφωση των οποίων έχει επενδύσει, να φεύγουν  οικονομικοί μετανάστες και να υποβάλλονται  στο ρατσισμό που καλλιεργούν οι κυρίαρχες ελίτ των χωρών υποδοχής. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ευθύνονται για τους πόλεμους και τη διάλυση χωρών, όπως κάνουν στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού, όπως κάνουν στην Ελλάδα! Τα προσφυγικά - μεταναστευτικά ρεύματα αποτελούν την άμεση συνέπεια των συνεχιζόμενων πολέμων και επεμβάσεων των ισχυρών της γης.
 Οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές αξιοποιήθηκαν για να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις η ολοκληρωτική κατάλυση κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας, που πραγματοποιήθηκε με την παραχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, την μετατροπή της  Frontex σε επίσημο συνοριοφύλακα των χερσαίων και υδάτινων συνόρων και την εγκατάσταση στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου Τούρκων αξιωματικών- πρακτόρων  με  ασαφείς αρμοδιότητες. Σε περιπτώσεις κοινωνικών αναταραχών όλοι οι παραπάνω παράγοντες αποκτούν δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας μας και παρουσιάζουν την Ελλάδα αδύναμη  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με δικές της δυνάμεις.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η δράση των πολυάριθμων ΜΚΟ, που έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό και ανεξέλεγκτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού θέματος. Άλλωστε,  σύμφωνα με τον κανονισμό 2016/369 της ΕΕ αποτελούν τους «μόνους φορείς στήριξης έκτακτης ανάγκης». Δρουν ανεξέλεγκτα από κυβερνητικές υπηρεσίες και χρηματοδοτούνται αδρά από την ΕΕ, με 80 εκ., ενώ οι πληγέντες από τις προσφυγικές ροές ελληνικοί δήμοι μόνο με  4,9 εκ. ευρώ.
Δημιουργούνται στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο ανά την επικράτεια με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής. Στα περισσότερα κυριαρχεί  το δίκαιο του ισχυρότερου, η μαφία, το εμπόριο ανθρώπινης ζωής και δυστυχίας. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εκμαυλισμό και τη διαφθορά της τοπικής κοινωνίας με την διάδοση του μαυραγορατισμού.
 Η μονιμότητα του προβλήματος που ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει υποδηλώνεται από το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων από τις γείτονες χώρες,  την προκλητική και αφερέγγυα  στάση της Τουρκίας, η οποία εγείρει διεκδικήσεις σε χωρικά ύδατα και σε νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας διεθνείς συνθήκες και ελέγχοντας τις προσφυγικές ροές και τέλος τις πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαίων εταίρων μας που προβλέπουν τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα και Ιταλία 6 εκ. μεταναστών –προσφύγων. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε χώρο  με σύνορα ανοιχτά στις μαζικές εισροές και κλειστά στις εκροές, όπου δρουν ανεξέλεγκτα δίκτυα δουλεμπορίου.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συνθηκών Σένγκεν και  Δουβλίνου, της επαίσχυντης συμφωνίας  Ε.Ε.- Τουρκίας, που καταστρατηγούν το διεθνές δίκαιο  για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί θεωρούν τις μεταναστευτικές ροές ως τον κύριο μοχλό για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ένδειας και διαχείριση της δυστυχίας των ανέστιων προσφύγων και μεταναστών.
 Παράλληλα, ειδικό νομοθετικό πλαίσιο (Νόμος 3907/2011 & 4052/1-3-2012) προετοιμάζει το έδαφος λειτουργίας ΕΟΖ, όπου οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα εργασίας σε απάνθρωπες συνθήκες εκμετάλλευσης.
Ως αποτέλεσμα εξαθλιώνονται οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και ξένοι, καταστρατηγούνται στην πράξη θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, καθιερωμένα από τον 19ο αι., ενώ τροφοδοτούνται ρατσιστικά και φασιστικά μορφώματα. Το δίπολο ρατσισμού/αντιρατσισμού, επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις  εξυπηρετώντας τις δυνάμεις κατοχής: Προβοκάτσιες, ρατσιστική βία, εξεγέρσεις, τρομοκρατικές ενέργειες, οτιδήποτε θα επέτρεπε την «κοινωνική νομιμοποίηση» μεγαλύτερης κρατικής καταστολής. Ακόμα και ανοικτή στρατιωτική επέμβαση των «συμμάχων».
 Το Ε.ΠΑ.Μ. προασπιζόμενο τη λαϊκή ενότητα δεν προτίθεται να διευκολύνει το καθεστώς στο επικίνδυνο παιχνίδι του διχασμού για λόγους ιδεοληπτικούς!  Είτε αυτοί οι λόγοι εδράζονται στη θρησκοληψία, είτε στις αρχές ενός κατ’ επίφαση ανθρωπισμού, είτε στις αξίες του «κοσμοπολιτισμού», είτε σε πολιτικο-ϊδεολογικές δοξασίες, είτε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ!
 Χρέος  μας να σταθούμε στο ύψος μας ως Άνθρωποι και ως Πατριώτες και να μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας ο ικέτης θεωρούνταν ιερό πρόσωπο που έχρηζε προστασίας και ασύλου.
Το  Ε.ΠΑ.Μ. θεωρεί ότι ένα κυρίαρχο κράτος οφείλει να προστατεύσει τα σύνορά του με ίδιες εθνικές δυνάμεις και μέσα. Να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του οποιαδήποτε εθελοντική προσφορά. Να απαιτήσει η ταυτοποίηση και ο έλεγχος προώθησης μεταναστών – προσφύγων να γίνεται στις απέναντι μικρασιατικές ακτές υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, όπου οι τούρκικες αρχές θα επιτηρούνται για τυχόν παραβιάσεις των διεθνών κανονισμών. Να μεριμνήσει  ώστε να τεθούν υπό κράτηση και να επαναπροωθούνται όσοι αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις. Να φροντίζει  ώστε, με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα μετανάστευσης, να εκδίδονται σύντομα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους δικαιούνται άσυλο και να προωθούνται στις χώρες προτίμησής τους. Αυτό άλλωστε επιβάλλει το διεθνές δίκαιο, με τη συνθήκη της Γενεύης του 1951 και το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967. Το προσφυγικό είναι θέμα που αφορά τον ΟΗΕ, λύνεται με τη συνεισφορά του ΟΗΕ και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται με μια απαράδεκτη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας.
Αυτή την εθνική κυριαρχία οφείλουμε ως λαός να την ανακτήσουμε.
Η μόνη λύση είναι η οργάνωση και η αντίσταση του λαού ώστε να ανατραπεί το καθεστώς της νέας Κατοχής που του έχει επιβληθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου