15 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο που σήμανε, όχι μόνο το αιματηρό τέλος της φοιτητικής εξέγερσης απέναντι στο φασιστικό καθεστώς της δικτατορίας των συνταγματαρχών, αλλά και την αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας, που κατέληξε στην προδοσία της Κύπρου.

Σήμερα μετά από 40 χρόνια «μεταπολίτευσης», η Ελλάδα στενάζει κάτω από τη μπότα της νέας χούντας, με κοινοβουλευτικό μανδύα αυτή τη φορά, που εκτελεί με τον επαγγελματισμό ενός πληρωμένου δολοφόνου συλλήβδην την ελληνική κοινωνία, παραδίδοντας τη χώρα στα νύχια των ξένων τοκογλύφων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη εθνική καταστροφή, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

Την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στο Πολυτεχνείο, δημοκρατικές και πατριωτικές, γνήσια προοδευτικές δυνάμεις, έδωσαν το στίγμα της αποφασιστικότητας, μα πάνω απ’ όλα, της ενότητας του λαού για το νέο Αγώνα, για την καινούργια μεγαλειώδη Αντίσταση για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.

Το σύνθημα των αγωνιζόμενων του Πολυτεχνείου εκείνης της εποχής, όντας επίκαιρο παρά ποτέ, μας ενώνει και μας εμψυχώνει:

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εμπρός όλοι στον Αγώνα. Τιμώντας τους νεκρούς και τους αφανείς ήρωες του Νοέμβρη του 1973, ο φετινός γιορτασμός να απεκδυθεί τον επετειακό του χαρακτήρα. Να προσλάβει το μέγεθος και τη μορφή της Παλλαϊκής Αντίστασης που απαιτούν οι περιστάσεις και να αποτελέσει έτσι την απαρχή της πτώσης του φαύλου καθεστώτος του δωσιλογισμού και της προδοσίας.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Αθήνα 15 Νοέμβρη 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.