19 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ και ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ

Ακούστε στο συγκεκριμένο ηχητικό απόσπασμα το -πριν απο έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο- σχόλιο του γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη που αφορά το “τι είθισται” σε ό,τι αφορά τις γεωργικές εργασίες και τους απασχολούμενους σε αυτήν, όπου σκιαγραφείται αυτός ο παθολογικός μηχανισμός του “σύγχρονου σκλαβοπάζαρου” από τους μεγαλοπαραγωγούς γεωργικών προϊόντων, πολύ πριν αυτός έλθει στο φως της σημερινής δημοσιότητας.

Σε τηλεφωνική συνομιλία του "αναρχικού τραπεζίτη" Χρίστου Λογαρίδη με τον Δ. Καζάκη, στο Ράδιο χωρίς FM, έγινε αναφορά σε γνωστά παράπονα παραγωγών ότι οι Έλληνες δεν έρχονται να δουλέψουν σε αγροτικές εργασίες.
Μας δίνεται η δυνατότητα τα παράπονα αυτά να τα δούμε από άλλη οπτική γωνία : Υπάρχουν μαρτυρίες από συμπατριώτες μας που έχοντας έλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση (μια προοπτική που αγγίζει πλέον όλους μας...) ζήτησαν δουλειά σε αγροτικές εργασίες. Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική, μια και όπως διαφαίνεται τελικά, ένα κομμάτι της κοινωνίας μας σκέφτεται ανήθικα και αντεθνικά, όχι μόνο γιατί ιεραρχικά για εκείνους η μεγιστοποίηση του κέρδους είναι υπεράνω πάντων, αλλά και γιατί προκειμένου να επιτύχουν αυτή τη μεγιστοποίηση καταφεύγουν σε πρακτικές επιεικώς άθλιες, με έντονο "άρωμα μαφίας"...
Πρακτικές παγκοσμιοποιημένες,οι οποίες περιγράφονται επαρκώς και από την Naomi Klein στο βιβλίο της "Το Δόγμα του Σοκ".

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και το παρακάτω άρθρο:

__________________________________________________________________ 

Strawberry fields never

του «Pitsirikos»
Μια ακόμα επίθεση αλλοδαπών σε βάρος Ελλήνων έγινε χτες στην Νέα Μανωλάδα της Ηλείας. Διακόσιοι θρασύτατοι αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές -που δούλευαν παράνομα και με το έτσι θέλω στις καλλιέργειες φράουλας- πήγαν και ζήτησαν να πληρωθούν σαν νόμιμοι εργάτες από τους αθώους και αγνούς Έλληνες παραγωγούς από την μαγευτική Ηλεία.
Σε μια προσπάθεια να αμυνθούν απέναντι στους βάρβαρους αλλοδαπούς, τρεις Έλληνες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 25 από αυτούς που μπορεί να είναι και 28 ή 30 αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία πόσοι είναι, αφού είναι κακομοιριασμένοι και συφοριασμένοι από το Μπαγκλαντές και όχι Αμερικανοί από τη Βοστώνη.
Το μεγαλείο και η ευγένεια των τριών Ελλήνων φαίνεται από το γεγονός ότι πυροβόλησαν τους....
άξεστους εργάτες από το Μπαγκλαντές με κυνηγετικές καραμπίνες, ενώ θα μπορούσαν να τους πυροβολήσουν με Καλάσνικοφ και να τους κόψουν στη μέση.
Οι τραυματισμένοι βάρβαροι μεταφέρθηκαν στα κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία της περιοχής αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν εκεί τα παιδιά της Χρυσής Αυγής να τους πετάξουν έξω, ώστε να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία εξαιτίας όλων αυτών των τριτοκοσμικών μεταναστών που αναγκάζουν με ύπουλο τρόπο τους Έλληνες να τους πυροβολούν για να μας παίρνουν τις γάζες και τους καθετήρες.
Η Αστυνομία αναζητά τους τρεις δράστες που είναι βέβαιο πως στη δίκη θα έχουν στο πλευρό τους όλους τους κατοίκους της περιοχής -αλλά και την Αστυνομία- γιατί είναι καλά παιδιά, χριστιανοί ορθόδοξοι νοικοκυραίοι που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, και δεν θα πυροβολούσαν ποτέ τους βρομερούς και αλλόθρησκους αλλοδαπούς αν αυτοί δεν είχαν το θράσος να ζητούν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στη χώρα μας, γιατί κανείς δεν ήξερε πως υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες χωρίς χαρτιά που δουλεύουν ανασφάλιστοι σαν δούλοι και οι Έλληνες εργοδότες τους δεν τους πληρώνουν, ή φωνάζουν την ημέρα της πληρωμής τους χρυσαυγίτες για να τους διώξουν ή την Αστυνομία για να τους μαζέψει ως παράνομους μετανάστες.
Βέβαια, η εγκληματική ενέργεια στη Νέα Μανωλάδα θα ξεχαστεί αμέσως επειδή έχουμε το δράμα της Βοστώνης που έχει ωραία τηλεοπτικά πλάνα και συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες με ξανθούς ροδαλούς ανθρώπους από ένα μακρινό τόπο, οι καλοί και οι κακοί είναι όλοι ξένοι, ενώ και η Βοστώνη είναι κάπως πιο όμορφη από τη Νέα Μανωλάδα, αλλά δεν είναι σωστό να κάνω συγκρίσεις και συμψηφισμούς, γιατί μπορεί να με μαλώσει ο Φοίβος- Διαγόρας Πρεσβειοπρακτορίδης που είναι μέγας πνευματικός άνδρας και πληρωνόταν τόσα χρόνια από την Πρεσβεία ή έγραφε διηγήματα με την ευγενική χορηγία της Euroblank αλλά, μετά την χρεοκοπία, έχουν πέσει οι δουλειές και μπορείς να τον νοικιάσεις με την εβδομάδα, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής της Αριστεράς.
(Μου έλεγε προχτές μια φίλη να μου φέρει φράουλες. Επέμενε κιόλας. Εγώ, για κάποιο λόγο, δεν ήθελα. Δεν ξαναβάζω φράουλα στο στόμα μου.)
(Πόσα εκατομμύρια τουρίστες περιμένει η κυβέρνηση φέτος; Θα έρθουν όλοι, μην ανησυχείτε. Είναι πολύ της μόδας η φασιστική Ελλάδα -όπως την καταντήσατε- και οι τουρίστες έχουν ξετρελαθεί. Δυο-τρεις Μανωλάδες ακόμα και δεν θα ξέρουμε πού να τους βάλουμε τους τουρίστες.)