4 Ιανουαρίου 2020

Το ΕΠΑΜ στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου και τον αγωγό East Med


Με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη χώρα μας και τη σύναψη συμφωνίας στις 2 Ιανουαρίου 2010 για τον East Med, πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αγωγού και της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας.
Το ΕΠΑΜ συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στη συνέχεια στη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου μαζί με πολύ κόσμο, κομματικούς φορείς και συλλογικότητες, διαδήλωσε με παλμό.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και εναντίωσης στη συμφωνία Ελλάδος – Ισραήλ για τον East Med, πραγματοποιήθηκε διότι μέσω του αγωγού αυτού, η χώρα μας γίνεται ουρά του Ισραήλ το οποίο επιχειρεί να κυριαρχήσει στον ενεργειακό τομέα στη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου, επιδιώκοντας παράλληλα να επιτύχει την ενεργειακή αυτονομία των παράνομων εποικισμών του στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. Απώτερος στόχος όλων, είναι ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη. Όλα αυτά σχεδιάζονται αγνοώντας πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα Παλαιστίνης και Λιβάνου, που έχουν ήδη προβεί σε επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ελληνική κυβέρνηση. Με την υπογραφή του East Med, η Ελλάδα δένεται ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ και εργαλειοποιείται για την επίτευξη της δικής τους κυριαρχίας και των επεκτατικών τους σχεδίων, ερχόμενη σε σύγκρουση με χώρες και λαούς με τους οποίους μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Η συμμετοχή του ΕΠΑΜ, που έγινε με ελληνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα: ΟΧΙ στην ΚΑΤΟΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ & ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ, προβλημάτισε θετικά για τη συσχέτιση της κατάστασης στην Ελλάδα και την Παλαιστίνη, προκαλώντας το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, πολιτών και δημοσιογράφων που έκαναν ρεπορτάζ.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν έντονα στη συγκέντρωση, ήταν:
 
ΟΧΙ στον East Med!
Έξω ο Νετιανάχου από την Ελλάδα!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Λευτεριά στην Ελλάδα!

Οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣΥΡΙΖΑ, ως πρωτεργάτη της Ελληνο-Ισραηλινής σνεργασίας.


Το ΕΠΑΜ σταθερά θα συνεχίσει να κηρύττει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:
Η μόνη λύση για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή περνάει μέσα από τη δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, που δεν είναι άλλη από την απελευθέρωση της Παλαιστίνης απ’ άκρη σ’ άκρη!
Η μόνη λύση για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων περνάει μέσα από τη δημιουργία ενός πλατιού εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις, που θα παλέψει για την ανατροπή αυτού του δωσιλογικού πολιτικού συστήματος, την απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά της κατοχής και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Μια χώρα υπό κατοχή δεν μπορεί να είναι ισότιμος σύμμαχος και συνεργάτης κανενός, παρά μόνο υποτελής στα αλλότρια συμφέροντα.
Καλούμε κάθε δημοκράτη Έλληνα πολίτη και κάθε πατριωτική, δημοκρατική, πολιτική δύναμη να αντιταχθεί στα σχέδια που μετατρέπουν τη χώρα μας σε δορυφόρο των πολεμοχαρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και συνεργό στις επεκτατικές βλέψεις και τα εγκλήματα του κράτους των σιωνιστών.
Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, για τη δημιουργία ενός εθνικοαπελευθερωτικού μετώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου