6 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ Βόλου

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Ε.ΠΑ.Μ Βόλου


Με σπρέι και μαύρη μπογιά εξέφρασαν την «πολιτική τους θέση» άγνωστοι νεολογιστές που προσφάτως επινόησαν την έννοια και τη λέξη «εθνίκια».


Αστείος όρος, προφανώς αντώνυμο της λέξης «εθνομηδενίκια», λέξη η οποία με τη σειρά της, είναι λογικά συνώνυμο ή αλλιώς «soroνυμο» της έννοιας «άπατρις». Δεν θα τους δώσουμε τη χαρά να τους πούμε «σκουπίδια της πολιτικής σκέψης», διότι ούτε σκέψη διαθέτουν ούτε από πολιτική γνωρίζουν. Ίσως απλά τους ταιριάζει ο όρος «zero waste». Τριγυρίζουν τη νύχτα, στις ώρες του υπόκοσμου, προκαλώντας ζημιές σε ιδιοκτησίες, λερώνοντας τοίχους και γράφοντας ασυναρτησίες, οι οποίες εκφράζουν την εκτός τόπου και χρόνου, φαύλη και ύπουλη ανυπαρξία τους.
Περνώντας λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες στις 4/6/19 έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, στην οδό Κίτσου Μακρή, στον Βόλο, σκέφτηκαν να ρίξουν μαύρη μπογιά και να γράψουν στις πλάκες της εισόδου τον όρο «εθνίκια». Ίσως η πράξη τους αυτή θέλει να σηματοδοτήσει την έναρξη της «πολιτικής αντιπαράθεσης», ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ίσως φυσικά να κρύβει ή να μεταφέρει και κάποιο μήνυμα. Το μήνυμα της μαύρης μπογιάς… Για κάθε ενδεχόμενο, πράξαμε κάθε νόμιμη ενέργεια, ως οφείλαμε, και μαζί με τη θλίψη μας για την κατάντια τους, τούς μηνύουμε ότι η πράξη τους, εκτός από θλίψη, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι γέλιο.



Με αφορμή τον «διάλογο» που άνοιξαν, ευχαρίστως μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο για να τους διδάξουμε έννοιες που αγνοούν, όπως δημοκρατία, πατρίδα, έθνος, λαός, αξιοπρέπεια και φυσικά κανόνες καλής συμπεριφοράς και ορθής πολιτικής σκέψης και πρακτικής. Τους περιμένουμε στα γραφεία μας με τα τετράδια και τα μολύβια τους, ή τα σπρέι τους αν προτιμούν…

Βόλος, 4 Ιουνίου 2019
 

Τοπική οργάνωση Ε.ΠΑ.Μ  Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου