26 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών


Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τέλος τα ψέματα και οι αυταπάτες! Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας μέχρις εσχάτων!

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΕΠΑΜ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τέλος τα ψέματα και οι αυταπάτες! Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας μέχρις εσχάτων!

Σήμερα 25-1-2019 πραγματοποιήθηκε από το ντόπιο "κοινοβούλιο" ένα ακόμα έγκλημα ενάντια στη χώρα, με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η αποδοχή αλλαγής συνόρων, όπως αυτά είχαν προσδιοριστεί με την Σύμβαση του Βουκουρεστίου 1913, χωρίς τη συναίνεση των λαών και χωρίς να έχει προηγηθεί πολεμική ήττα, αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Αποτελεί παγκόσμια πρωτιά η αποδοχή του βιασμού της ιστορίας και του πολιτισμού μας, καθώς και των αγώνων των προγόνων μας, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει θέμα γενικότερης επαναχάραξης συνόρων στα Βαλκάνια και ακύρωσης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έφερε για άλλη μια φορά τον λαό μας αντιμέτωπο με τις αυταπάτες του. Και μάλιστα, με τον πιο αμείλικτο τρόπο.

Καταρρίφθηκε η πίστη στο «φωνή λαού, οργή Θεού». Όταν στο τιμόνι της χώρας βρίσκονται εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων, η «φωνή λαού» από μόνη της, όσο στεντόρεια κι αν ακουστεί, δεν αρκεί για να τους επηρεάσει. Μόνο αν ο λαός οργανωθεί και αποκτήσει δύναμη επιβολής, μόνο τότε θα καταφέρει, όχι να τους πείσει, αλλά να επιβάλει τη βούλησή του ανατρέποντάς τους.

Καταρρίφθηκε παταγωδώς ο μύθος του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου». Κανένα -μα κανένα- από τα κόμματα της Βουλής δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, τη δημοκρατική νομιμότητα. Αντιθέτως άπαντες, μηδενός εξαιρουμένου, νομιμοποίησαν το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και τη συνταγματική εκτροπή της χώρας.

Καταρρίφθηκε η αυταπάτη ότι στη Βουλή που σχηματίστηκε τον Σεπτέμβρη του 2015, εκτός από κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση! Είτε δηλώνουν ότι συμφωνούν, είτε δηλώνουν ότι διαφωνούν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τη στάση τους και την ανοχή τους βάζουν πλάτες για την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση -κατ’ απαίτηση της πραγματικής κυβέρνησης, αυτής των Βρυξελλών- και το βάθεμα της κατοχής της χώρας. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την όψιμη «πατριωτική» της έξαρση, δεν έπεισε κανέναν, καθώς δεν τόλμησε ούτε καν ως προεκλογική υπόσχεση να πει ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία αν έλθει στην εξουσία!

Καταρρίφθηκε τέλος η -έστω και αμυδρή- ελπίδα κάποιων ότι ο ΠτΔ θα λειτουργούσε ως «θεματοφύλακας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Για τους μη έχοντες μνήμη χρυσόψαρου, βέβαια, οι εκκλήσεις για παραίτηση του ΠτΔ ακούγονταν τουλάχιστον αστείες, όταν ο ίδιος το 2012 είχε δηλώσει δημοσίως ότι «ναι, παραβιάσαμε το Σύνταγμα... για να το σώσουμε»! Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του ΠτΔ μόνο τυχαία δεν ήταν και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι είναι άκρως αποτελεσματικός για την αποστολή που του ανετέθη!

Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα δρομολογήσει δυσάρεστες εξελίξεις στη χώρα μας και στα Βαλκάνια. Το μόνο θετικό της, η διάλυση των αυταπατών και των ψευδαισθήσεων που είχαν απομείνει στον λαό μας.

Καμία αυταπάτη πλέον! Κανένα δεκανίκι, κανένας «προφήτης», κανένας «Μεσσίας», κανένας «μαρμαρωμένος βασιλιάς»!

Μόνο αγώνας διαρκής, ανυποχώρητος, αγώνας μέχρις εσχάτων για την εθνική απελευθέρωση και τη Δημοκρατία!

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2019

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου