13 Σεπτεμβρίου 2018

Aναφορά στη συνάντηση της 9ης Σεπτεμβρίου 2018


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ του ΕΠΑΜ στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου 2018

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του ΕΠΑΜ στην Αθήνα.

Η συνάντηση αυτή αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, μετά και από επιθυμία που εκδήλωσαν πολλά μέλη και φίλοι να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα τελευταία γεγονότα που ταλανίζουν το Μέτωπο.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν 65 μέλη και φίλοι (κυρίως παλαιά, δυσαρεστημένα μέλη και φίλοι) τόσο από την Αττική όσο και από την επαρχία, που συζήτησαν με τον πρόεδρο Δ. Καζάκη και πήραν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ζητήθηκαν και παρουσιάσθηκαν στοιχεία για επίλυση αποριών που είχαν δημιουργηθεί λόγω της παραπληροφόρησης από το διαδίκτυο. Πολλά δε από τα μέλη κατέθεσαν τις απόψεις τους, όπως και τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες από την πολύμηνη κρίση στο εσωτερικό του ΕΠΑΜ που δεν ήταν γνωστές σε όλους τους παρισταμένους, πράγμα που φώτισε πολλές πλευρές της ρήξης, οι οποίες ήταν σε αμφισβήτηση.

Η ευκαιρία που δόθηκε σε παλιά και νέα μέλη και φίλους, να συζητήσουν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν με ειλικρίνεια τις απόψεις τους, είχε επικοδομητικό αποτέλεσμα, με εγγραφές νέων μελών, επανάκαμψη παλαιών μελών που είχαν αποστασιοποιηθεί, δημιουργία νέων Τ.Ο. και επανασύσταση παλαιών.

Το απτό αυτό αποτέλεσμα της ειλικρινούς συζήτησης αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι αρκετά απογοητευμένα και αποστασιοποιημένα μέλη, όπως και διαχρονικοί φίλοι του ΕΠΑΜ, είδαν την πρόσφατη ρήξη ως ευκαιρία για κάθαρση και επανέκαμψαν.

Το συμπέρασμα της συζήτησης και της ζύμωσης όλων των απόψεων ήταν ότι το ΕΠΑΜ πρέπει να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του και να ενεργοποιηθεί ο αποφασιστικός ρόλος των Τοπικών Οργανώσεων.

Αυτό, όπως απάντησε ο πρόεδρος Δ. Καζάκης, έχει ήδη δρομολογηθεί με την απόφαση του 5ου ΕΣΥΜ της 22ας/7/2018, που εντάσσει όλες τις ΤΟ στη διαβούλευση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και συμμετοχή τους στη λήψη όλων, ανεξαιρέτως, των αποφάσεων που αφορούν στο Μέτωπο, μέχρι την πραγματοποίηση του 7ου συνεδρίου.

Θα ακολουθήσουν άμεσα, στον προσυνεδριακό διάλογο, προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού που επαναφέρουν την οριζόντια οργάνωση και τον αποφασιστικό ρόλο των Τ.Ο., οι οποίες αποτελούν ζωτικό συστατικό στοιχείο του Μετώπου από ιδρύσεώς του.

Τέτοιες συναντήσεις θα επαναληφθούν στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, τόσο κεντρικά όσο και κατά τόπους, αφού κοινή πεποίθηση όλων ήταν η χρησιμότητα του ειλικρινούς διαλόγου που πραγματοποιήθηκε και που πρέπει να επαναληφθεί.

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Γραφείο Προέδρου ΕΠΑΜ