13 Φεβρουαρίου 2016

Χαιρετισμός και παρέμβαση του ΕΠΑΜ στο Έκτακτο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής ΑεροπορίαςΔελτίο ΤύπουΧαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΕΠΑΜ και του ΓΓ Δημήτρη Καζάκη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΕΠΑΜ Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, την Πέμπτη 11/2, στις  εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.)

Στην πεντάλεπτη τοποθέτηση ο κ. Συμβουλόπουλος, αφού πρόσφερε την στήριξη του ΕΠΑΜ στον αγώνα των εργαζομένων της Υ.Π.Α., αναφέρθηκε  στην αποικιοκρατική σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία  Fraport για την πώληση των 14 αεροδρομίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι απόρροια της   αποικιοκρατικής σχέσης ολόκληρης της  χώρας με τους Θεσμούς, από την στιγμή της υπαγωγής της Ελλάδας στο καθεστώς των Δανειακών Συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

Υπογράμμισε επίσης ότι κανένας κλάδος εργαζομένων στα 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης που διεκδίκησε τα δίκαια αιτήματά του αποκλειστικά για τον δικό του τομέα, δεν μπόρεσε να κατακτήσει την παραμικρή νίκη.

Ζήτησε από  τους εργαζόμενους της Υ.Π.Α. να κατανοήσουν ποιός ασκεί φυσική εξουσία στην χώρα, αφού καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν δικαιούται να αποφασίζει μόνη της, αν δεν συζητήσει και συμφωνήσει πρώτα και κύρια με τους δανειστές.

Κάλεσε τέλος τους εργαζόμενους, να αναλογιστούν τι καλούνται να υπερασπίσουν, από την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκετα σε καθεστώς κατοχής, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια την πατρίδα.

Η σύντομη αυτή τοποθέτηση, βρήκε ιδιαίτερη αποδοχή από το ακροατήριο των εργαζομένων, για τις ξεκάθαρες θέσεις που έθεσε ενώπιόν του.
12 Φεβρουαρίου 2016