23 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για την κατάσταση στην Νοτιοανατολική Τουρκία
Δήλωση Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για την κατάσταση στην Νοτιοανατολική ΤουρκίαΔέκα χιλιάδες  Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, με συνοδεία αρμάτων μάχης  επιτίθενται εδώ και τρείς εβδομάδες στην πόλη Sur ,στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σφάζοντας έτσι τους Κούρδους κατοίκους της  μέσα στα σπίτια τους, ενώ ο λαός προσπαθεί να σωθεί αμυνόμενος  ένοπλα.

Στις 14 Δεκεμβρϊου το καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας επεκτάθηκε στις πόλεις Cizre και Silopi, με ταυτόχρονη επέμβαση του στρατού και των τεθωρακισμένων .Τα θύματα από τον άμαχο πληθυσμό είναι αμέτρητα. Αυτά είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως τα υπερασπίζεται η Ε.Ε.. Το δικαίωμα στην σφαγή στην Τουρκία, το δικαίωμα στον αυτοχειριασμό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που υφίστανται με ή χωρίς μνημόνια τα προγράμματα προσαρμογής.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει τον νέο πόλεμο που πραγματοποιεί αυτή την στιγμή το καθεστώς του Ερντογκάν, κατά του Κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας.  Καταδικάζει την αδράνεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να διαμαρτυρηθεί για την σφαγή συνανθρώπων μας.

 Αντίθετα, η κυβέρνηση συμφωνεί στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε.Ε. για να βοηθήσει την μείωση της ροής προσφύγων στην Ελλάδα, παραβλέποντας ότι προετοιμάζεται εισροή νέου προσφυγικου κύματος, αποτελούμενου αυτή την φορά από Κούρδους.22 Δεκεμβρίου 2015