6 Νοεμβρίου 2014

«Χαλαρή» εποπτεία... ονειρεύεται ο Γκ. Χαρδούβελης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου
του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.)

Η ψευδολογία των επιτελών της κυβερνώσας συμμορίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο... φαντασίας. Το πλέον πρόσφατο «επίτευγμα» αλλοίωσης της πραγματικότητας ανήκει στον φερόμενο ως υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μιλώντας στο Reuters, δήλωσε ότι «η εποπτεία των δανειστών δεν θα είναι τόσο στενή σε επίπεδο μικροδιαχείρισης, όπως συμβαίνει με το μνημόνιο, ενώ η χώρα θα πρέπει να υλοποιήσει 10 με 15 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Όμως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 3 της ιδρυτικής συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «...το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή –σε συνεργασία με την ΕΚΤ και, εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ– να διαπραγματευθεί με το ενδιαφερόμενο μέλος του ΕΜΣ μνημόνιο κατανόησης («ΜΚ») όπου θα περιγράφονται αναλυτικά οι όροι που θα συνδέονται με τη διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής συνδρομής…».
Βάσει ποιας λογικής προοιωνίζεται η «χαλαρή» εποπτεία που σκιαγραφεί με τη δήλωσή του ο κυβερνητικός αξιωματούχος; Όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία χαλαρότητα, αλλά η χώρα μας θα συνεχίσει στο διηνεκές να τελεί υπό αποικιοκρατική εποπτεία και κηδεμονία. Εκτός κι αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά...

Το Γραφείο Τύπου
 
Αθήνα 6/11/2014